Vakkracht

Ieder zijn vak; het is waar; mits je je hart volgt. Met passie aan iets werken, van je kwetsbaarheid je kracht maken. Doen waar je goed in bent.

Borgen; zeggen wat je doet en doen wat je zegt; ik geloof dat iedereen het bij de laatst gemaakte toets goed had?!

Wat vond ik het leuk, wat vind ik het leuk les geven. Op het MBO is het topsport; zoeken naar een goede binnenkomer, werken en waken aan en voor een kern van vakkracht en die afsluiter die er voor zorgt dat ze met een glimlach weggaan. Meer nog is het interesse in het individu dat wel de gezamenlijke gemeenschappelijke deler heeft. Die prikkeling vinden en daarop voortbouwen, dat is vakkracht. En als je dan de waardering krijgt doordat ze allemaal werken voor hun toets, de mooiste verslagen inleveren, met bezorgdheid binnenvallen bij je, op de gang je begroeten met een wederzijdse glimlach, dan geeft dat weer kracht.

Kracht om vakkennis met liefde bij te brengen; het zijn de Bentes, Jays, Anne, Anneloezen, Yvians, Sharons, Michelles, Maxis, Safouras, Charlottes, Nina’s, Melissa’s, Robins, Nieks, Deborah’s, Carmens, Liszannes, Sophie’s en hun modische lieve collega klasgenoten die mij zo prikkelen, waar je voor toe doet!!

Gelukkig heb ik daarnaast ook nog collega’s met kracht, kracht en passie voor het vak, docerend dit overbrengen en de waardering naar elkaar uitspreken; vakkracht!!